Zaujímavé akcie 04. 04. 2017

Žigulákom okolo sveta

Česi sú zvláštni romantici. Sú priamo posadnutí túžbou cestovať okolo sveta. V starých, nemoderných a lacných dopravných prostriedkoch. Zoznámte sa s Petrom a Filipom, ktorí chcú obísť zemeguľu v žiguláku.


“Práve zariaďujeme víza, cestovné poistenie, chodíme na očkovanie a zháňame informácie o hraničných prechodoch, benzíne, zaujímavostiach, poplatkoch, úplatkoch, možnostiach spania v divočine o lacnom jedle.“ hovorí Filip Vogel, jeden z cestovateľov, keď sa ho spýtame, ako sa s Petrom Javůrkom pripravujú na štart cesty.


50 000 km v starom žiguláku


Chalani chcú vyraziť 14. Apríla z domovských Čestíc (ČR). Tretí člen výpravy, nebesky modrý žigulák z roku 1975, už bude čoskoro pripravený. Na totálne zhnitom aute bola prevedená generálna oprava motoru, kompletná rekonštrukcia bŕzd a pohonného systému. Cestovatelia tiež vymenili sedačky za pohodlnejšie zo Škody 120.


Čaká ich približne 50 000 km dlhé automobilové dobrodružstvo. Cestou by chceli vidieť Pamir Highway na Hodvábnej ceste v Tadžikistane, Sibír, západné pobrežie USA, pyramídy v Strednej Amerike, Karibik, Patagóniu a mnoho ďalších.


GPS lokátor na palube

V GPS Dozore sme vždy mali pochopenie pre dobrodruhov. Ale možno ešte väčšie pochopenie máme pre maminky, príbuzných a priateľov týchto dobrodruhov.


Kde sú práve teraz? Tak v tomto budú mať všetci vyššie uvedení po celú dobu expedície vždy jasno. Vďaka nášmu GPS lokátoru budú môcť žigulák sledovať priamo na online mape spolu so všetkými ďalšími záujemcami, medzi ktoré môžete od 14.4. patriť aj vy.



Prečo žigulák?

Možno si kladiete rovnakú otázku, akú sme si od začiatku pokladali aj my: prečo ísť okolo sveta zrovna žigulákom?

Filip má nato jednoznačnú odpoveď: “Žigulák je skrátka jednoduché legendárne auto za málo peňazí. Je jednoduché, pretože v ňom nie sú žiadne moderné elektronické vymoženosti, ktoré by sa mohli pokaziť. A keď už sa auto pokazí tak je opäť jednoduché ho opraviť so základným náradím. Mimo to v Rusku a krajinách bývalého Sovietského zväzu jazdia tieto autá dodnes a je tam kopa servisov a náhradných dielov. A šoférovať nášho 42 rokov starého žiguláka je proste super!”

Ďalšie informácie nájdete na ich internetových stránkach.

Chcete sa na niečo opýtať?
Alebo zadarmo otestovať naše riešenie?

Nechajte nám na seba kontakt, ozveme sa vám.